„Zajazd Marta” rozpieszcza Gości przede wszystkim pod względem kulinarnym. Hotelowa restauracja oferuje dania zakorzenione w lokalnej tradycji. Jak na krainę lasów przystało, króluje tu świeża dziczyzna, owoce lasu, a wszystko to w towarzystwie warzyw z restauracyjnego ogródka. Restauracja w Zajeździe Marta to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski. Naszą ideą jest korzystanie z najlepszych, naturalnych produktów dostępnych w regionie i w restauracyjnym warzywniku. Hołdujemy tradycyjnej polskiej kuchni, opartej na daniach z dziczyzny. Przygotowywane przez nas dania sięgają tradycji myśliwskiej XIX wieku. Wiele z nich przyrządzanych jest według przepisów nadwornego kucharza Księcia Eustachego Sapiehy - Jana Szyttlera z 1850 roku oraz rodzinnych, pokoleniowych receptur pochodzących z książek kucharskich z 1922 roku.
Dania specjalne
Wybierz jedną z naszych znanych potraw
  • Zupa wiśniowa
  • Aromatyczny comber z sarny
  • Rumsztyk z jagnięciny
  • Jagnięcina z kluskami śląskimi
  • Kołduny litewskie
  • Pierogi z gąsek w sosie z kurek
Rozkoszuj się smakiem
z naszą kuchnią

Login Form
Register Form